BELQIS
BOTANICAL HAIRCARE 

gebruiksaanwijzing 

 

Vanaf vandaag ben je officieel begonnen aan je #HEALTHYHAIRJOURNEY, GEFELICITEERD!
De aankomende vijf weken zullen spannende weken worden, omdat je natuurlijk erg benieuwd bent naar het resultaat van de HEALTHY HAIR KUUR. Leuk om te zien dat je de journey start met zoveel enthousiasme.

Is je haar droog, pluizig, futloos, glansloos, afgebroken, gespleten punten, dun, groeit het niet langer dan een bepaald punt, heb je kale plekjes, heb je last van haaruitval? De lijst met haarkwaaltjes is eindeloos. Ik heb het zelf aan de levende lijve mogen ervaren.

Mijn haar heeft veel te verduren gehad. Het begon allemaal toen ik als klein meisje stiekem de blondspray van mijn oudere zus gebruikte, en met al mijn kinderlijke wijsheid probeerde ik haar ervan te overtuigen dat de zon mijn haar had verkleurd. En natuurlijk niet dat ik stiekem haar blondspray had gebruikt. Ik weet het, ik ben veel te vroeg begonnen met het verpesten van mijn haar, zucht…

Het lijstje gaat door, ik heb mijn haar gestreken, gestyled met een opgevoerde fohn, met een stijltang, eindeloos chemisch geverfd totdat ik zo weinig haar over had dat ik er wel van kon janken. En het haar dat ik over had, dat had de structuur van stro wat niet verder wilde groeien dan net over mijn schouders. Het was werkelijk waar een onzichtbare magische grens. En als mijn haar dat punt had bereikt begonnen de puntjes te splijten!
Dit was mijn startpunt van mijn #HEALTHYHAIRJOURNEY.
Fastforward 3 jaar verder; gezond glanzend haar zonder dode punten.

Hoe is dit gelukt? Het was geen makkelijke weg, dat kan ik je wel vertellen.
Na mijn lange zoektocht om mijn haar weer gezond te krijgen, besloot ik om niet op te geven. Ik heb werkelijk waar van alles geprobeerd, van pilletjes tot oliën tot haarampullen. You name it, ik heb het geprobeerd. Niets leek te werken, tot ik terug ging naar de natuur.
En zie hier de HEALTHY HAIR KUUR en de PLANTAARDIGE HAARKLEURINGEN. Dit heb ik structureel gebruikt met dicipline en na ongeveer 1/1,5 jaar was mijn haar weer gezond, mijn inhammen waren voller geworden, glans als nooit te voren en mijn haar had een lengte bereikt waarvan ik nooit had durven dromen.

Dit wens ik voor iedereen en daarom is BELQIS BOTANICAL in het leven geroepen, om een helpende hand te bieden bij haarklachten. Dus geef niet op, blijf hoopvol, zet gediciplineerd door en ga deze journey samen aan met BELQIS BOTANICAL!

 

Gebruiksaanwijzing Healthy Hair kuur 5 Weken

Inhoud verpakking

 • HAARMASKER WEEK 1     RESTORATIVE HAIR MASK
 • HAARMASKER WEEK 2    DEEP TREATMENT HAIR MASK
 • HAARMASKER WEEK 3    HAIR GROWTH MASK
 • HAARMASKER WEEK 4    DEEP TREATMENT HAIR MASK
 • HAARMASKER WEEK 5    NOURISHING HAIR MASK
 • MICRONEEDLE DERMAROLLER
 • HAIR GROWTH ELIXER

HAARMASKERS WEEK 1 T/M WEEK 5

Start de kuur met het haarmasker van week 1 genaamd RESTORATIVE HAIR MASK.
Breng de RESTORATIVE HAIR MASK aan op schoon haar.
Mix de inhoud van het zakje met water in een kommetje tot een gladde pasta.
Voeg iedere keer een klein beetje water toe en mix rustig met een lepel het water door de poeder heen. Herhaal deze stap tot het masker een substantie heeft als een dikke yoghurt.
Het masker mag niet te waterig zijn, wees dus voorzichtig met het toevoegen van water.
Breng het aan op je haar en laat het, voor het beste resultaat minimaal 2 uur intrekken. Was, droog en style je haar zoals gebruikelijk.
Herhaal bovenstaande stap in de 2de, 3de, 4de en 5de week. Uiteraard gebruik je in de daaropvolgende weken het masker van week 2, daarna week 3, daarna week 4 en als afsluiting week 5.
Op de verpakking van de haarmaskers tref je de weeknummers aan.

Weekvoorbeeld:

Maandag: Haarmasker

 • Dinsdag:           Dermaroller
 • Donderdag:     Elixerolie
 • Zaterdag:         Dermaroller

TIPS

Voordat je start met het mixen van de kuur zorg dat je de volgende benodigheden hebt klaargelegd
Haarmasker van de desbetreffende week

 • Water om het haarmasker mee te mixen
 • Kommetje met lepel om je haarmasker in aan te maken
 • Handmixer om van de haarmasker een gladde yoghurtachtige substantie te maken
 • Handschoentjes, om het haarmasker mee aan te bregen
 • Plastic huishoudfolie om je haar mee in te wikkelen
 • Doek voor over de huishoudfolie heen, om het warm te houden

Voor opening van het zakje, pak het zakje vast aan de bovenkant en schud rustig heen en weer zodat de kruiden naar beneden kunnen dwarrelen. Open dan pas het zakje. LET OP! Het zakje is geseald, open deze voorzichtig met een schaar op de snijrand.

Ben je bang voor een kliederboel, breng het masker aan onder de douche.

 

Heb je wat over vries dit dan in, zodat je het een volgende keer opnieuw kan gebruiken. Gebruik hiervoor een bakje, na het ontdooien is het makkelijker in gebruik te nemen dan wanneer je een plastic zakje gebruikt. Zet op het bakje de naam en weeknummer van de kuur, zodat wanneer je het de volgende keer gaat gebruiken je weet welke je moet pakken.

Je mag voordat je het haarmasker aanbrengt eerst de dermaroller gebruiken. LET OP! Het kan wat gaan tintelen, omdat de werkstoffen aan het intrekken zijn.
Heb je een gevoelige hoofdhuid of een twijfel hierover, probeer dan in week 1 een klein stukje uit van je hoofdhuid met de dermaroller en kijk hoe je huid hierop reageert. Voelt het prettig aan dan kun je het opbouwen in de volgende 4 weken, iedere week een groter gedeelte behandelen met de dermaroller.

Voor een optimaal resultaat houd het haarmasker in gedurende 2 uur, maar je mag het haarmasker ook langer inhouden. Mijn advies is om het maximaal 4 uur in te houden.Met het haarmasker gaan slapen adviseer ik niet omdat het wat zwaar kan gaan aanvoelen en dat verstoort je goede nachtrust. Ook kunnen de de kruiden dan te lang doorwerken en dat kan door sommige als niet prettig worden ervaren.
Je mag het uitwassen met alleen water, de kruiden hebben een reinigende functie waardoor uitwassen met shampoo niet noodzakelijk is. Let wel, wanneer je het uitwast met alleen water kunnen er korreltjes in je haar achterblijven. Dit kan door sommige als niet prettig worden ervaren. Vind hierin je weg, wat voor jou prettig is en het beste werkt.

Maak voordat je start met de HEALTHY HAIR KUUR foto’s van je haar, voor- zij- achter- en bovenkant. Herhaal dit iedere week voordat je aan je volgend masker begint. Wij mensen zijn namelijk snel geneigd om te vergeten hoe ons haar er uitzag voordat we ergens aan begonnen. Op deze manier heb je het per week vaststaan op beeld en is het veel makkelijker om je progressie bij te houden. Voor degene die ook haaruitval hebben, maak iedere week een foto van de hoeveelheid haar wat in het putje achterblijft na het douchen of na het kammen.
*Kom je er niet uit of heb je vragen, stuur ons een berichtje en wij denken graag met je mee

 

MICRONEEDLE DERMAROLLER

540TITANIUM NEEDLES 0.25MM

De dermaroller gebruik je op droog haar.
Voordat je start met de dermaroller is het sterk aanbevolen om de dermaroller eerst te desinfecteren met medisch alcohol. Wacht tot de dermaroller droog is en start dan pas met het gebruik van de dermaroller.

Rol de dermaroller 4-5 keer heen en weer over de te behandelen hoofdhuid, met de richting mee van je haargroei. Verdeel je hoofdhuid in secties zodat de rolbewegingen kort blijven.
Rol dus niet van de voorkant van je hoofdhuid tot de achterkant van je hoofdhuid.
Doe dit zonder druk te zetten. Je zult lichte tintelingen voelen.
Je mag de dermaroller gebruiken over de hele hoofdhuid, of alleen op de plekjes waar je minder haar hebt groeien.
De dermaroller kan namelijk de hergroei van haar stimuleren.
Wanneer je klaar bent desinfecteer je de dermaroller met medisch alcohol en plaat je het terug in de case.

WAARSCHUWING!

Bouw het gebruik van de dermaroller rustig op, niet meer dan 2-3 keer per week. Bij een geirriteerde en/of beschadigde hoofdhuid de dermaroller niet gebruiken. Stop direct met het gebruik van de dermaroller als uw hoofdhuid overgevoelig blijkt te zijn voor de behandeling. Houd de dermaroller buiten bereik van kinderen. De dermaroller niet delen ivm hygienevoorschriften.

HAIR GROWTH ELIXER

De HAIR GROWTH ELIXER gebruik je op droog haar. Het flesje bevat 10ml, precies genoeg voor 5 weken. Verdeel druppels met de pipet van de HAIR GROWTH ELIXER over de gehele hoofdhuid, vervolgens masseer je de hoofdhuid rustig zodat de olie goed verspreid wordt over de gehele hoofdhuid. Houd de olie MAXIMAAL 2 uur in en was daarna je haar zodat er geen resten van de olie op je hoofdhuid blijft.
Bij alle haarolie is het van belang dat je het niet langer laat intrekken dan de aanbevolen 2 uur. Doe je dat toch dan loop je het risico dat je haarzakjes verstopt raken, waardoor je haar niet goed kan herstellen.

Gebruiksaanwijzing plantaardige haarkleuring

Inhoud verpakking
 • HENNA 100 gram
 • AMLA 100 gram
 • INDIGO 100 gram

HENNA Rajasthan, india

BELQIS HENNA wordt gemaakt van de bladeren van de hennaplant, ook wel bekend als lawsonia inermis. De bladeren worden na zorgvuldige selectie fijngemalen tot poeder en vervolgens 5 maal gezeefd. Onze henna is afkomstig uit Rajasthan, India en 100% biologosch en natuurlijk. Rajasthani henna staat bekend om zijn diepe intense pigmentatie.
100% NATUURLIJKE HAARKLEURING

 • GRIJZE HAARDEKKING
 • CREEËRT GLANS
 • CONDITIONEERT HET HAAR
 • BEVORDERT DE HAARGROEI

AMLA INDIGO

BELQIS AMLA, ook wel bekend als emblica officinalis, wordt gemaakt van gedroogde amla bessen die groeien aan de indiase amlaboom. Deze boom staat bekend als medicinale boom, mede doordat de amla bes rijk is aan vitamine A en C, antioxidanten, mineralen en vetzuren.

 • BEVORDERT DE GRIJSDEKKING VAN PLANTAARDIGE HAARKLEURINGEN
 • GAAT HAARVERGRIJZING TEGEN
 • VERSTERKT DE HAARWORTEL
 • CONDITIONEERD DE HOOFDHUID
 • GEEFT HET HAAR EXTRA GLANS EN ZACHTHEID

INDIGO

BELQIS INDIGO wordt gemaakt van de bladeren van de indigoplant, ook welbekend als indigofera tinctoria. De bladeren worden zorgvuldig geselecteerd en fijngemalen. Het werkt als een kleurstof voor het haar, eenmaal gemixt met BELQIS HENNA en AMLA kun je verschillende haartinten creeëren.

 • 100% NATUURLIJKE HAARKLEURING
 • GRIJZE HAARDEKKING
 • HYDRATEREND
 • BESCHERMEND
 • ZACHT VOOR HET HAAR

Hoe te gebruiken

Hoeveelheid poeder wat je nodig hebt voor je haar:
Haarlengte tot kin 100 gram – 60 gram henna, 25 gram amla, 15 gram indigo
Schouderlengte haar 125 gram – 75 gram henna, 35 gram amla, 20 gram indigo
Haarlengte tot middel 150 gram – 90 gram henna – 40 gram – 20 gram indigo
Haarlengte tot billen 200 gram – 120 gram henna, 50 gram amla, 15 gram indigo

Heb je dik of veel haar neem dan voor de zekerheid 50 gram meer, verdeeld volgens bovenstaand schema.

Benodigdheden:
Henna, Amla en Indigo
Water
Kommetje met lepel om je haarmasker in aan te maken
Handmixer om van de haarsmaker een gladde yoghurtachtige substantie te krijgen
Handschoentjes, om de haarmasker mee aan te bregen
Plastic huishoudfolie om je haar mee in te wikkelen
Doek voor over de huishoudfolie heen, om het warm te houden

LET OP!
Mix eerst de HENNA met de AMLA. Wanneer dit goed gemixt is controleer dan dat alles klaar staat om te beginnen met het aanbrengen van de kleuring. Wanneer je dat hebt gecontroleerd, voeg je de indigo toe. Dit mix je samen tot een gladde dikke yoghurtachtige substantie. Als de mix klaar is: start direct met verven. Indigo geeft snel zijn kleur af. Hoe eerder het in je haar zit, hoe beter het is voor de kleuring.

Kleuring bij volledig grijs haar:
Bij volledig grijs haar kun je in een 1 haarkleurbehandeling je haarkleur omtoveren tot een warme kastanjebruine kleur of donkerbruin.

Kastanjebruin 50% henna + 50% indigo. Voeg hier 1 eetlepel AMLA toe.
Laat dit 4 uur intrekken
Donkerbruin 20% henna + 80% indigo Voeg hier 1 eetlepel AMLA toe.
Laat dit 4 uur intrekken

TIP:
Ieder haar is anders, dus de kleuring zal op ieder haar anders uitpakken. Na 3 dagen is de kleur gestabiliseerd. Je hoeft niet te schrikken als het na het uitspoelen de kleur ietsje rossig is. Vind je na 3 dagen de kleur te licht, dan kun je met een mix van INDIGO en AMLA het donkerder krijgen.
*Kom je er niet uit of heb je vragen, stuur ons een berichtje en wij denken graag met je mee